وبلاگ شخصی عبدالرضا بختیاروند

صفحه ای برای تعامل بیشتر با طلاب و دانشجویان

وبلاگ شخصی عبدالرضا بختیاروند

صفحه ای برای تعامل بیشتر با طلاب و دانشجویان

وبلاگ شخصی عبدالرضا بختیاروند
بازدید کننده محترم؛
این وبلاگ برای ارتباط و تبادل اطلاعات علمی در زمینه های مختلف با «طلاب و دانشجویان کلاس هایم» بوده و الزاما "منعکس کننده دیدگاه های شخصی من" نیست.
تلاشم بر آن است که به خودم و دیگران یاد بدهم که حق طلب باشیم، هر چند باور به آن دشوار باشد.
برای دریافت فایل ها و اخبار مربوط به کلاس های من، به کانال درسی من به آدرس @darsha14 در پیام رسان های ایتا و تلگرام مراجعه کنید.
صفحه من در روبینو و اینستاگرام @abakhtiarvand
آخرین نظرات
  • ۹ فروردين ۹۶، ۱۹:۱۰ - سید مهدی
    متشکرم
يكشنبه, ۱۷ آبان ۱۳۹۴، ۰۹:۰۷ ق.ظ

چند شبهه مغالطه آمیز

1. «تاکنون فکر کرده ای که اگر در کشوری دیگر به دنیا می آمدی، شاید مسلمان نبودی!!»

2. «تاکنون فکر کرده ای دین تو میراث پدر و مادر و اجداد توست و اگر آنها مسلمان نبودند، تو نیز مسلمان نمی شدی!»

3. «آیا تاکنون فکر کرده ای که از پیامبری پیروی می کنی که 1400 سال پیش به کشور تو حمله کرد!!»

راه حل ساده و اجمالی

حل شبهه 1: این شبهه بر اساس این مبناست که اگر فردی به آیین کشورش پایبند باشد، کارش تقلیدی است و هر کار تقلیدی غلط است. بر این اساس همه مردم دنیا وقتی عاقل خواهند بود که علیه دین کشور خود شورش و سرکشی کنند. سخن صحیح آن است که در مورد باورها و عقائدت فکر کن؛ زیرا احتمال این موضوع وجود دارد که اعتقاد کشور تو درست نباشد. و این فقط یک احتمال است. زیرا چه بسا تحقیق کردید و متوجه شدی آیین کشور شما بهترین آیین ها و کامل ترین آنهاست. و نیز تکرار کار دیگران و تقلید از آنها باعث بدی یک کار نیست. آیا براستی اگر کسی در خوب بودن و مهربانی، از مهرورزان دنیا تقلید کند، کار اشتباهی کرده است. تقلیدی بد است که از کار زشت و خرافی صورت بگیرد و نه هر تقلیدی. مانند اینکه کسی بخواهد بدون مطالعه و از سر تقلید، دروغ های دیگران علیه دین و دینداران را تکرار کند!!!

حل شبهه 2: این شبهه نیز مانند شبهه اول است که می گوید تنها با این احتمال که شاید گذشتگان تو اشتباه کرده باشند، همه میراث آنان را دور بینداز. این یعنی پشت پا زدن به همه فرهنگ و تمدن یک ملت؛ چه فرهنگ و آداب خوب و عقلانی و چه فرهنگ های زشت و خرافی!!! در صورتی که دور انداختن آداب و سنت های خوب گذشتگان، خود کاری غیر منطقی است. (و ما ایرانیان مسلمان، سنت های خوب فراوانی داشته ایم که باید پابرجا بماند؛ مانند محبت و مودت نسبت به خاندان پیامبر اسلام).

حل شبهه 3: پیامبر اسلام هیچ گاه از جزیرة العرب خارج نشدند که حمله ای به ایران داشته باشند. حمله به ایران توسط خلفایی صورت گرفت که در جاهای زیادی نشان دادند پایبند احکام اسلام نبوده و اجتهاد شخصی در مورد دین و به موازات دستورات الهی دارند. خلیفه دوم صراحت می گفت: چیزهایی در زمان پیامبر حلال بود که من آنها را حرام کردم. یا فضیلت دادن عرب بر عجم و بیرون کردن عجم ها از مدینه، کاری بود که مخالف نص آیات قرآن است و خلفا انجام دادند. پس رفتار خلفایی که به ناحق کرسی جانشینی رسول الله را غصب کردند، نمی تواند مبنای قضاوت در مورد اسلام باشد. حمله عده ای مسلمان به دستور خلیفه زمان در 1400 سال پیش را نمی توان به اسلام و همه مسلمانان جهان سرایت داد و میلیاردها مسلمانان را به خاطر کار محکوم شده چندهزار تن از آنان مؤاخذه کرد.

آبان 1394

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی